Menü

Keressen minket!

+36 30 330 6556

HU
HU EN DE

Miért éppen Hévíz?

 
Miért éppen Hévíz?
Hévíz Délnyugat-Magyarország kicsiny egészségközpontja, mely méretével ellentétben hatalmas hírnévnek örvend. A város közepén található, egyedülálló tónak köszönhetően ugyanis 2012-ben már Magyarország második legnépszerűbb településévé vált. A hévízi tó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes gyógytava. A tó hőfoka a felszínen nyáron eléri a 37-38 C°-ot, és télen sem csökken 24-26 C° alá. Így egész éven át alkalmas a fürdőzésre. A hévízi kúra nemcsak gyógyításra, hanem megelőzésre, pihenésre, kikapcsolódásra is kiválóan alkalmas. 
 
Hévíz egyedülállóságát nagyon jól mutatja, hogy 2020-ban beválogatták a TOP20 európai város közé. Az aktív életmód hívei számos sportolási lehetőséget kipróbálhatnak a városban és környékén. Lehet az golf, íjászat, nordic walking, tai chi, jóga, aqua-aerobic, sétarepülés, ballon repülés, de a hagyományos sportokat kedvelők is válogathatnak a lehetőségek közül, pl.: tenisz, futás, úszás, lovaglás. A kerékpárutak fejlődésével egyre népszerűbb a kerékpáros turizmus is. Hévízt kiépített út köti össze Keszthellyel, ahol rá lehet csatlakozni a Balatoni Bringakörútra, vagy lehetőség van a Kis-Balaton élővilágának a megismerésére is kerékpárral, képzett túravezető kíséretében.

Megközelíthetőség szempontjából kiváló helyen van a település. Budapest felől az M7-s autópályán közlekedve Balatonszentgyörgy irányába, majd Keszthelyen át, vagy a várost kikerülve juthatunk Hévízre. Sopron felől a 84-es főúton haladva érhető el. A legközelebbi vasútállomás Keszthelyen van, elérhetők nemzetközi buszjáratok is. A közeli Sármelléken lévő Hévíz-Balaton nemzetközi reptér is fogad rendszeresen charter járatokat, ahonnan szintén transzferrel legegyszerűbb megközelíteni a várost.

Miben más?
Hogy más-e, mint a többi magyar, vidéki városka? Más. A város életét nagymértékben a turizmus határozza meg, azonban a mára már több mint 200 éves fürdőkultúrával rendelkező gyógyhelyet az évente megforduló több százezer turista ellenére a nyugalom, a harmónia, tisztaság, a biztonság jellemzi. A város minden szegletét fejlődés kíséri, legyen szó a szépségápolás, a gasztronómia, a gyógyászat és rehabilitáció, de akár az infrastruktúra területéről. 
A Balaton közelsége, Keszthely szomszédsága, a várost körülölelő zalai dimbes-dombos táj pedig csak rátesz még egy lapáttal. Ez az egyedülálló kombináció pedig röviden úgy írható le, mint az egészségesen élhető város. 

Élet kontra befektetés
Az elmúlt sorokból eldönthetik, saját bőrükön tapasztalnák-e hosszútávon Hévíz egyediségét, biztosítanák-e szüleik, gyermekeik vagy éppen családjuk egészséges jövőjét, vagy inkább befektetésként vágnának bele a Sunshine Residence álomprojektbe. Legyen bármelyik is a célja oldalunk böngészésének, biztos lehet benne, hogy a minőség, az egészség, a megtérülés minden esetben a döntése velejárója lesz majd.
 
Megkeresem az álomotthonom!  - Lakás kereső